re-integratiecoach rotterdam

Verzuimpreventie • Re-integratie

Het ziekteverzuim wil je verlagen, werknemers op een goede manier re-integreren, kosten besparen en werknemers inzetbaar en tevreden houden.

Werknemers die met plezier naar het werk gaan zijn namelijk de drijvende kracht in je organisatie.

Met mijn brede HR-achtergrond en persoonlijke ervaringen weet ik maar al te goed wat het belang is van gemotiveerde en gezonde werknemers binnen je organisatie. 

Haal jij al alles uit jouw werknemers?

Het aantal mensen dat zich overspannen voelt en burn-outklachten heeft neemt de laatste jaren enorm toe. Van enkel een hoge werkdruk en stress op het werk is nog niemand overspannen of burn-out geraakt. Echter draagt dit niet positief bij aan de mentale gezondheid en vitaliteit van een werknemer. Wanneer een werknemer uitvalt met burn-outklachten is dit niet voor een dag of week zoals bij griep. De kosten kunnen hoog oplopen bij langdurig ziekteverzuim, gemiddeld zo'n €250-€400 per dag. Daarnaast neemt de druk op de andere collega's toe die het werk van de uitgevallen werknemer overnemen.


Twee op de drie organisaties heeft nog geen beleid op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Vanuit goed werkgeverschap, maar ook in het belang van de organisatie wil je werknemers zo lang mogelijk vitaal (fysiek en mentaal), gemotiveerd en inzetbaar houden. Om werknemers optimaal te laten presteren is het van belang dat zij met plezier naar het werk gaan, goed in hun vel zitten en zich blijven ontwikkelen in hun loopbaan. Zowel voor werknemer als werkgever zijn de voordelen groot en loont het wanneer hier aandacht aan wordt besteed.

wat is paardencoaching rotterdam
reintegratie delft
reintegratie rotterdam

Meerdere mogelijkheden tot ondersteuning

Bedrijven ondersteun ik bij hun verzuimmanagement (verzuimpreventie en re-integratie). Dit doe ik door coach- en re-integratietrajecten aan te bieden. Als effectief en bijzonder hulpmiddel zet ik daarbij paarden in (paardencoaching). Wanneer je de hulp van een paard inschakelt, kun je namelijk snel, doeltreffend en feilloos knelpunten inzichtelijk maken. 

VERZUIMPreventie

 • Uitval voorkomen door middel van coaching;
 • Of door het volgen van een Workshop Paardencoaching.

Re-integratie

 • Re-integratietrajecten voor zieke werknemers;
 • Of door een persoonlijk op maat gemaakt re-integratietraject.

Wat levert het OP?

Resultaten voor de werknemer:

 • Goede gezondheid en vitaliteit


 • Voelt zich meer gewaardeerd en is meer gemotiveerd voor het werk, wanneer hij/zij zich mag blijven ontwikkelen in zijn/haar loopbaan


 • Ervaart een goede privé- en werkbalans, gaat met plezier naar het werk en zal langer fysiek en mentaal inzetbaar zijn voor het werk

Resultaten voor de werkgever:

 • Lager ziekteverzuim


 • Gemotiveerde en betrokken werknemers die beter presteren


 • Behouden van vakkennis binnen de organisatie, omdat verloop minder is


 • Kostenbesparing op verzuim en recruitment 
reintegratiecoach delft

kennismaken? 

Dat kan! Neem gerust contact met me op voor meer informatie.

Of kom langs tijdens de Kennismakingsworkshop Paardencoaching voor (HR) Managers & Verzuimspecialisten (arbeidsdeskundigen, re-integratiebegeleiders).

De Kennismakingsworkshop Paardencoaching is speciaal bedoeld voor (HR) Managers & Verzuimspecialisten (arbeidsdeskundigen, re-integratiebegeleiders) die verantwoordelijk zijn voor onderwerpen als verzuimpreventie, re-integratie, duurzame inzetbaarheid en vitaliteit.

Onder het genot van een kopje koffie of thee en wat lekkers vertel ik je graag meer over wat paardencoaching is en wat het kan betekenen voor werknemers of cliënten en daarmee ook voor werkgevers of opdrachtgevers. Tevens laat ik zien wat paardencoaching exact kan inhouden door dit te demonstreren met één van de coachpaarden. Vanzelfsprekend is er ook voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen.

Met enige regelmaat organiseer ik (kosteloos) een Kennismakingsworkshop Paardencoaching in de paardenbak.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en/of om de mogelijkheden te bespreken. Graag tot ziens!