re-integratiecoach rotterdam

HR & Verzuim advies

Als startende en/of kleine ondernemer met minder dan 50 medewerkers heb je mogelijk nog geen aparte HR afdeling. Misschien doet iemand van de administratie dat er een beetje bij. Laat staan dat er een aparte verzuimafdeling is. Dat doe jij als ondernemer er maar een beetje bij.

Je mist professionele, accurate ondersteuning en advies op het gebied van HR en Verzuim. Ik bied coaching en begeleiding op maat op het gebied van HR en Verzuim, ik ben daarmee jouw flexibele HR & Verzuim Adviseur.

Haal jij al alles uit jouw organisatie en werknemers?

Het aantal mensen dat zich overspannen voelt en burn-outklachten heeft neemt de laatste jaren enorm toe. Van enkel een hoge werkdruk en stress op het werk is nog niemand overspannen of burn-out geraakt. Echter draagt dit niet positief bij aan de mentale gezondheid en vitaliteit van een werknemer. Wanneer een werknemer uitvalt met burn-outklachten is dit niet voor een dag of week zoals bij griep. De kosten kunnen hoog oplopen bij langdurig ziekteverzuim, gemiddeld zo'n €250-€400 per dag. Daarnaast neemt de druk op de andere collega's toe die het werk van de uitgevallen werknemer overnemen.


Twee op de drie organisaties heeft nog geen beleid op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Vanuit goed werkgeverschap, maar ook in het belang van de organisatie wil je werknemers zo lang mogelijk vitaal (fysiek en mentaal), gemotiveerd en inzetbaar houden. Om werknemers optimaal te laten presteren is het van belang dat zij met plezier naar het werk gaan, goed in hun vel zitten en zich blijven ontwikkelen in hun loopbaan. Zowel voor werknemer als werkgever zijn de voordelen groot en loont het wanneer hier aandacht aan wordt besteed. Werknemers die met plezier naar het werk gaan zijn namelijk de drijvende kracht in je organisatie.

Met mijn brede HR-achtergrond en persoonlijke ervaringen weet ik maar al te goed wat het belang is van gemotiveerde en gezonde werknemers binnen je organisatie. 

wat is paardencoaching rotterdam
reintegratie delft
reintegratie rotterdam

Meerdere mogelijkheden tot ondersteuning

Als startende en/of kleine ondernemer met minder dan 50 medewerkers heb je mogelijk nog geen aparte HR afdeling. Misschien doet iemand van de administratie dat er een beetje bij. Laat staan dat er een aparte verzuimafdeling is. Dat doe jij als ondernemer er maar een beetje bij.

Je mist professionele, accurate ondersteuning en advies op het gebied van HR en Verzuim. Ik bied coaching en begeleiding op maat op het gebied van HR en Verzuim, ik ben daarmee jouw flexibele HR & Verzuim Adviseur.

HR administratieve ondersteuning:

 • Opzetten en bijhouden van de personeelsadministratie:

- Opstellen van contracten en correspondentie;

- Verwerken van indienst- en uitdiensttredingen;

- Verwerken van schriftelijke bevestigingen van mutaties;

- Verwerken van ziekmeldingen;

- Verwerken van gesprekverslagen;

- Verwerken van opleidingsdossiers;

- Inzichtelijk houden van in-, door- en uitstroom.

 • Ondersteuning bij recruitment.


 • Zorgdragen voor de implementatie van wijzigende wet- en regelgeving op HR-gebied.


 • Organiseren van personeelsfeesten.


 • Uitoefenen van goed werkgeverschap.


 • Benaderbaar/aanspreekpunt voor alle HR & Verzuim gerelateerde vragen van werknemers.

verzuimbegeleiding:

 • Begeleiding bij ziekte:

- Casemanagersfunctie;

- Begeleiden van re-integratie en opvolgen Wet Verbetering Poortwachter (WVP);

- Verslaglegging conform vereisten WVP;

- Administratieve verwerking van ziekmeldingen.

 • Zorgdragen voor de implementatie van wijzigende wet- en regelgeving op Verzuim-gebied.


 • Opzetten en bijhouden van een professioneel verzuimbeleid:

- Ondersteunen op het gebied van arbeidsongeschiktheid;

- Organiseren en voeren van frequent verzuimgesprekken.

 • Onderhouden van contacten met de bedrijfsarts en eventueel een arbeidsdeskundige en het UWV.


 • Verzuimpreventie:

- Zingeving en vitaliteit;
- Duurzame inzetbaarheid.

Loopbaancoaching, Re-integratie- en Outplacementtrajecten:

Het ziekteverzuim wil je verlagen, werknemers op een goede manier re-integreren, kosten besparen en werknemers inzetbaar en tevreden houden. Tijdens al mijn coach- en re-integratietrajecten zet ik het effectieve en bijzondere hulpmiddel paarden in (paardencoaching).

 • Loopbaancoaching (ten behoeve van verzuimpreventie):

De Individuele Coachtrajecten zijn bedoeld voor hoger opgeleide (young) professionals die hun persoonlijke en professionele ontwikkeling hoog in het vaandel hebben staan en willen werken aan onderwerpen als het voorkomen of herstellen van een overspannenheid of burn-out, keuzestress, vitaliteit en zingeving. 


 • Re-integratietraject Spoor 1 (in eigen werk):

Een zieke werknemer begeleiden bij het hervatten van het eigen werk (met eventuele aanpassingen) bij de huidige werkgever.


 • Re-integratietraject Spoor 2 (in ander werk):

Een zieke werknemer begeleiden naar ander werk bij een andere werkgever wanneer er geen mogelijkheden zijn in Spoor 1.


 • Outplacementtraject:

Een werknemer begeleiden bij het zoeken naar nieuw werk bij een andere werkgever. Dit komt vaak aan de orde bij een ontslag. 

HR advies:

 • HR adviseur voor de organisatie. Directie/ondernemer adviseren op het gebied van personeels- en organisatiebeleid.


 • Ondersteunen op het gebied van reorganisatie, ontslag, het opstellen van een vaststellingsovereenkomst en het berekenen van een transitievergoeding.


 • HR/personeelsbeleid ontwikkelen door het schrijven van policies, procedures en handleidingen.


 • Het opzetten van professioneel verzuimbeleid.


 • Ontwikkeling van performance management door het opstellen van het functiehuis, functionerings- en beoordelingsformulieren en het begeleiden van functionerings- en beoordelingsgesprekken.


 • Loopbaancoaching/loopbaanadvies:

- Het opzetten en inzichtelijk houden van opleidingsplannen;
- Het geven van opleidingsadviezen;

- Organiseren van opleidingen en trainingen.

 • Het geven van training, advies en begeleiding op het gebied van HR en Verzuim.


 • Zorgdragen voor implementatie van wijzigende wet- en regelgeving op HR- en Verzuimgebied.

HR & Verzuim Advies

Als HR & Verzuim Adviseur ben ik flexibel inzetbaar, op een manier die gewenst is binnen jouw onderneming. Ik kan een vast aantal uur per week gedurende een bepaalde periode voor je aan de slag, maar het is ook mogelijk om me voor een bepaald project in te zetten. Ik werk met name vanuit huis, maar het is ook mogelijk dat ik bij jou op de werkvloer aanwezig ben. Tijdens ons kennismakingsgesprek bespreken we jouw wensen en behoeften.


Neem gerust contact met me op voor offertes op maat, zodat deze voldoen aan jouw wensen en behoeften en we de mogelijkheden kunnen bespreken. Offertes zijn kosteloos en vrijblijvend. 

reintegratiecoach delft

kennismaken? 

Dat kan! Neem gerust contact met me op voor meer informatie.

Ik wil graag anderen iets leren, mijn kennis en ervaring delen en mensen helpen en verder brengen. Met meer dan 15 jaar ervaring in coachen, trainen en begeleiden van mensen in opleiding en werk ben ik een serieuze en goede sparringpartner voor zowel werknemers, (werk)zoekenden als werkgevers en overheidsinstanties. Ik ben klantgericht en betrouwbaar, enthousiast en positief, open en eerlijk, empathisch, integer en betrokken.

 

Ik heb werkervaring binnen het HR-vak, arbeidsrecht, arbeidsbemiddeling, re-integratie en coaching. Door mijn brede HR-achtergrond en persoonlijke ervaringen weet ik maar al te goed wat het belang is van gemotiveerde en gezonde werknemers. 


Neem gerust contact met me op voor meer informatie en/of om de mogelijkheden te bespreken. Graag tot ziens!