uwv paardencoaching

UWV trajecten

Sinds 2016 heb ik ervaring met re-integratietrajecten in opdracht van het UWV. 

Als gecontracteerd re-integratiecoach met specialisatie paardencoaching ben ik beschikbaar voor trajecten van het UWV (Modulaire Re-integratiediensten en Werkfit) in de regio Zuid-Holland (Delft, Den Haag & Rotterdam e.o.). 

Re-integratiecoach met als specialisatie paardencoaching

Tijdens trajecten van het UWV besteed ik allereerst aandacht aan 'ontspannen en in balans komen'.  We gaan samen met de paarden aan de slag.  

Wanneer je de hulp van een paard inschakelt, kun je namelijk snel, doeltreffend en feilloos knelpunten inzichtelijk maken. Als coach vertaal ik de non-verbale communicatie van het paard naar jou, het paard reageert namelijk op jouw aanwezigheid, en ondersteun ik je bij bewustwordingsprocessen. Met deze informatie kunnen we samen in gesprek gaan om verder te komen. 


Paardencoaching is een zeer effectieve manier om spanning en stress los te laten, in balans te komen en jezelf terug te vinden. Mede door de paardencoaching krijgen we inzichten in wat er nodig is om op een duurzame manier te herstellen. Ook bespreken we op welke manier je in het dagelijks leven tot rust kan komen.  

 

Daarna is het belangrijk om aandacht te besteden aan 'in beweging komen en energie opbouwen'. Ik ben ervan overtuigd dat het belangrijk is om eerst te leren ontspannen en meer in balans te komen, om vervolgens in beweging te kunnen komen richting maatschappij en/of (vrijwilligers- en/of betaald) werk. Je leert tijdens (paarden)coachsessies waar je energie van krijgt en ik ondersteun bij bewustwordingsprocessen. Paardencoaching is confronterend, eerlijk en direct. Je zal jezelf beter begrijpen en jezelf beter leren kennen, zodat je in het vervolg in plaats van geleefd te worden kan kiezen voor welk leven je wilt leiden en de juiste keuzes kan maken om zinvol en vitaal je leven in te richten. 


Hoofd en hart zullen gaandeweg een traject met paarden steeds meer op één lijn komen, waardoor je kan voelen(!) welke (betere) keuzes je kan maken, (meer) kan gaan doen wat jouw passie is en (meer) kan gaan doen wat goed is voor jou, zonder je daarover schuldig te voelen richting anderen. 

Tot slot bekijken we wat er voor nodig is om niet terug te vallen in oude patronen. Tijdens de (paarden)coachsessies bekijken we wat je nodig hebt voor de toekomst en help ik verder bij wat nodig is voor een goed en duurzaam herstel. 

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat je openstaat om aan de slag te gaan en je de wil hebt om te veranderen en te groeien, hoe lastig dat soms ook is. Je kan er zelf voor kiezen om ervoor te gaan of niet.
Wie ben jij? Wat wil jij diep van binnen? Waar sta jij in je leven? En waar wil je naartoe? Blijf je in beweging of loop je vast?  
Ik wil je inspireren en laten inzien dat jijzelf de keuze hebt om te doen wat jouw passie is en te kiezen voor een ontspannen, zinvol en gelukkig leven. 

Het gaat om jou. Jouw ontwikkeling en doelstellingen staan bij mij voorop. Je verdient alle aandacht en hulp die je daarbij nodig hebt.


Neem gerust contact met me op voor meer informatie en/of om de mogelijkheden te bespreken.

wat is paardencoaching delft

Meerdere mogelijkheden tot ondersteuning

Als gecontracteerd re-integratiecoach met specialisatie paardencoaching ben ik beschikbaar voor trajecten van het UWV (Modulaire Re-integratiediensten en Werkfit) in de regio Zuid-Holland (Delft, Den Haag & Rotterdam e.o.). 

uwv paardencoaching den haag delft rotterdam

Modulaire Re-integratiediensten

De Modulaire Re-integratiediensten van het UWV zijn bedoeld voor mensen met een ‘grote afstand tot de arbeidsmarkt’. Vaak ontvang je een Ziektewet, WIA, WAO of Wajong-uitkering.

Het UWV kent drie verschillende re-integratietrajecten:
Participatie Interventie:
Tijdens dit re-integratietraject ga je de eerste stappen zetten om weer meer in balans te komen door het loslaten van spanning en stress en voorzichtig aan activiteiten buiten de deur te ondernemen. Dat kan bijvoorbeeld zijn dat je gaat wandelen met een vriend(in) of dat je eens een kopje koffie gaat drinken bij een buurvrouw/-man.
Bevorderen Maatschappelijke Deelname:
Tijdens dit re-integratietraject ga je stappen zetten om georganiseerde activiteiten buiten de deur te ondernemen. Dat kan bijvoorbeeld zijn door je aan te melden voor een wekelijkse dansles in groepsverband of door te starten met vrijwilligerswerk bij een organisatie die je aanspreekt.
Begeleiding bij Scholing:
Tijdens dit traject begeleiden we je wanneer je een opleiding volgt en je extra begeleiding en ondersteuning kan gebruiken om de opleiding vol te houden en af te ronden, zodat je een certificaat of diploma behaald.

Werkfit

Een re-integratietraject Werkfit is bedoeld voor diegene voor wie het de verwachting is dat je aan het eind van het re-integratietraject Werkfit bent en aan het werk kunt. 

Bij een re-integratietraject Werkfit kunnen de volgende onderwerpen aan bod komen:

Verbeteren van persoonlijke effectiviteit: 
Onder andere het vergroten van het zelfvertrouwen, leren grenzen aangeven, meer in balans komen door het loslaten van spanning en stress, leren omgaan met beperkingen, empowerment en het onderzoek: Wie ben ik? Wat kan ik? En wat wil ik?

Versterken van werknemersvaardigheden:
Onder andere het actief opbouwen van een dagschema door bijvoorbeeld vrijwilligerswerk te gaan doen, leren op tijd te komen, je aan afspraken te houden en leren rekening te houden met collega's/leidinggevenden.
Arbeidsmarktpositie in beeld brengen:

Onder andere het in beeld brengen van een zoekrichting voor wat betreft werk, het onderzoek om eventueel als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan, kwaliteiten, vaardigheden en competenties in beeld brengen en het netwerk vergroten door bijvoorbeeld de inzet van social media.

Ben je cliënt bij het UWV? 

Ben je cliënt bij het UWV en wil je weer lekkerder in je vel zitten, zodat je met voldoende energie actief kunt deelnemen aan de maatschappij en van betekenis kunt zijn voor anderen?

Je kan bij je contactpersoon van het UWV je interesse kenbaar te maken voor een re-integratietraject bij Valerie Elsing - VEVE coaching. Dan zal je geadviseerd worden om een afspraak met mij te maken voor een persoonlijk kennismakingsgesprek, zodat we kunnen overleggen hoe het traject er voor jou uit komt zien. Ik maak een re-integratietraject altijd ‘op maat’. 

Ben je werkzaam bij het UWV?

Ben je werkzaam bij het UWV en wil je weten hoeveel positief effect paardencoaching heeft op mensen? Hoe het mensen met spanning, trauma, burn-out, weinig zelfvertrouwen of andere problematieken op een duurzame manier activeert en motiveert? Neem gerust contact met me op voor meer informatie.

Daarnaast nodig ik werknemers van het UWV die nog geen ervaring hebben met (de positieve resultaten van) paardencoaching van harte uit om eens te komen ervaren wat paardencoaching inhoudt en wat het kan betekenen voor cliënten. Met enige regelmaat organiseer ik (kosteloos) een Kennismakingsworkshop Paardencoaching in de paardenbak.

Neem gerust contact met me op voor meer informatie en/of om de mogelijkheden te bespreken.

VALERIE ELSING

Eigenaar van Valerie Elsing - VEVE coaching
Coach • Re-integratiecoach • Gecertificeerd Systemisch Paardencoach

Al meer dan 25 jaar heb ik ervaring met paarden en al meer dan 15 jaar ervaring in coachen, trainen en begeleiden van mensen in opleiding en werk. 

Ik help op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en zet daarbij het effectieve en bijzondere hulpmiddel paarden in.

Door mijn brede HR-achtergrond en persoonlijke ervaringen weet ik maar al te goed wat het belang is van gemotiveerde en gezonde werknemers. Ik wil graag zoveel mogelijk mensen inspireren en laten inzien dat jijzelf de keuze hebt om te doen wat jouw passie is en te kiezen voor een ontspannen, zinvol en gelukkig leven. 

uwv den haag

Eefje Gilbert

Coach • Re-integratiecoach • Gecertificeerd Systemisch Paardencoach

Jarenlang ben ik onderzoeker aan de Universiteit Leiden geweest. Mijn onderzoeksgebieden lagen op het Afrikaanse continent, met name zuidelijk, West Afrika en de Sahelregio. Tijdens deze periode was ik ook actief binnen burgerrechtenorganisaties, waarbij ik met verschillende HipHop centra programma’s heb ontwikkeld rondom thema’s van verslaving, trauma en zinvolle levensbesteding.

Na een burn out heb ik me omgeschoold tot paardencoach. Nu combineer ik mijn passie voor paarden met mijn expertise in het begeleiden van mensen met PTSS en autisme, zodat ze weer zelfverzekerd en rustig(er) in het leven kunnen staan.

WERKLocatieS

Paardencoaching vindt plaats in de omgeving van Delft (langs de A13). Het betreft een kleine privéstal (met de auto ongeveer 5 minuten rijden vanaf knooppunt Kleinpolderplein). We maken hier gebruik van een grote binnenbak of een niet-overdekte paddock buiten.

Een kennismakingsgesprek en persoonlijke coachgesprekken (zonder paard) vinden vaak plaats op kantoor.

Kantoor Valerie Elsing: Tussenhaven 36, Den Hoorn (ZH)
Je kunt de auto gratis parkeren voor de deur. Ook het openbaar vervoer is dichtbij; zo'n 3 minuten lopen vanaf bushalte Schoolstraat, Den Hoorn.

Kantoor Eefje Gilbert: Goudenregenstraat 170 - unit 3, Den Haag
Je kunt de auto gratis parkeren voor de deur. Ook het openbaar vervoer is dichtbij; tram 12, halte Goudenregenplein, Den Haag.

coach rotterdam

Locatie Paardencoaching: Rijksstraatweg 115, Delft
Met de auto ongeveer 5 minuten rijden vanaf knooppunt Kleinpolderplein. Over het algemeen geeft Google Maps heel duidelijk aan waar je moet zijn. Je kunt de auto gratis parkeren voor de deur.

De locatie is ook redelijk goed te bereiken met het OV. Je neemt vanaf station Delft of Rotterdam Centraal bus 40, uitstappen bij halte ‘De Zweth’. Vanaf de bushalte is het nog ongeveer 20 minuutjes lopen. 

Youtube inhoud kan niet getoond worden met je huidige cookie-instellingen. Selecteer "Toestemmen & tonen" om de inhoud te zien en de Youtube cookie-instellingen te accepteren. Meer info kun je lezen in onze [Privacyverklaring](/privacyverklaring/. Je kunt je altijd weer afmelden via je [cookie-instellingen] /cookie-instellingen/.

Toestemmen & tonen

Paardencoaching in beeld

Het UWV heeft een mooi en duidelijk filmpje gemaakt over wat paardencoaching is.

Daniëlle (WIA) volgt al maanden paardencoaching. Paard Amber helpt haar bij de spanningen die ze heeft door haar complexe PTSS. Het contact met Amber is heel belangrijk voor haar re-integratie.

Als gecontracteerd re-integratiecoach met specialisatie paardencoaching ben ik beschikbaar voor trajecten van het UWV (Modulaire Re-integratiediensten en Werkfit) in de regio Zuid-Holland (Delft, Den Haag & Rotterdam e.o.). 

Wat anderen over ons zeggen

Meer reviews vind je hier.

burnout rotterdam
paardencoach delft
paardencoach delft
coach delft